Elke week, tijdens de zondagse eredienst, is er voor alle kinderen van de basisschoolleeftijd kinderdienst. De kinderen van 3 jaar die al wat meer uitdaging willen mogen, als aanvulling of in plaats van de oppas, ook mee naar de kinderdienst.

Bij binnenkomst in de kerk tref je onderaan de trap de tafel met buttons/stickers. Pak hier de button of sticker van jouw groep. Zie je je naam niet staan of ben je nieuw, pak dan een button of sticker van de groep waar je graag in wilt. De groepen zijn als volgt ingedeeld:
Benjamin ± 3- en 4-jarige (± groep 0 en 1 basisschool)
Jozef ± 4- en 5-jarige (± groep 2 en 3 basisschool)
Daniël ± 5- en 6-jarige (± groep 3 en 4 basisschool)
Jona ± 7- en 8-jarige (± groep 4 en 5 basisschool)
Gideon ± 8- en 9-jarige (± groep 6 en 7 basisschool)
Thomas 9-, 10- en 11-jarige (groep 7 en 8 basisschool)

Tijdens het kindermoment in de kerk komen alle kinderen naar voren en geeft de verteller een intro van het verhaal dat we gaan horen en we zingen een kinderlied. De kinderen van groep Benjamin gaan direct mee met hun juf of meester naar hun eigen ruimte.
Daarna gaan alle kinderen en de leiding naar de BSO-ruimte en horen we het verhaal van deze zondag. Na het verhaal splitst de groep zich en gaan we verder in de kleine groepen verdeeld op leeftijd (zie boven). In de kleine groepen praten we na over het verhaal, luisteren we naar elkaar, bidden we en we doen nog een leuke verwerking. Dit kan de ene week een spel zijn, de andere keer wat knutselen, of een groot spel bijvoorbeeld buiten of in de gymzaal.
Tijdens de collecte komen we weer terug in de kerk.

De kinderdienst heeft zich als doel gesteld om de kinderen het leukste uurtje van de week te geven en de kinderen een plek te geven waar ze zich zelf mogen zijn en waar ze zich gekend voelen. Daarom werken we met maximaal 4 leiding per groep zodat de leiding de kinderen leert kennen en andersom.
Heb je vragen over de kinderdienst of wil je misschien je steentje bijdragen neem dan gerust contact met ons op kids@kerkinnesselande.nl.