Elke week, tijdens de zondagse eredienst, is er voor alle kinderen van de basisschoolleeftijd kinderdienst. De kinderen van 3 jaar die al wat meer uitdaging willen mogen, als aanvulling of in plaats van de oppas, ook mee naar de kinderdienst.

Bij binnenkomst in de kerk tref je onderaan de trap de tafel met buttons/stickers. Pak hier de button of sticker van jouw groep. Zie je je naam niet staan of ben je nieuw, pak dan een button of sticker van de groep waar je graag in wilt. De groepen zijn als volgt ingedeeld:
Benjamin ± 3- en 4-jarige (± groep 0 en 1 basisschool)
Jozef ± 4- en 5-jarige (± groep 2 en 3 basisschool)
Daniël ± 5- en 6-jarige (± groep 3 en 4 basisschool)
Jona ± 7- en 8-jarige (± groep 4 en 5 basisschool)
Gideon ± 8- en 9-jarige (± groep 6 en 7 basisschool)
Thomas 9-, 10- en 11-jarige (groep 7 en 8 basisschool)

Tijdens het kindermoment in de kerk komen alle kinderen naar voren en geeft de verteller een intro van het verhaal dat we gaan horen en we zingen een kinderlied. De kinderen van groep Benjamin gaan direct mee met hun juf of meester naar hun eigen ruimte.
Daarna gaan alle kinderen en de leiding naar de BSO-ruimte en horen we het verhaal van deze zondag. Na het verhaal splitst de groep zich en gaan we verder in de kleine groepen verdeeld op leeftijd (zie boven). In de kleine groepen praten we na over het verhaal, luisteren we naar elkaar, bidden we en we doen nog een leuke verwerking. Dit kan de ene week een spel zijn, de andere keer wat knutselen, of een groot spel bijvoorbeeld buiten of in de gymzaal.
Tijdens de collecte komen we weer terug in de kerk.

De kinderdienst heeft zich als doel gesteld om de kinderen het leukste uurtje van de week te geven en de kinderen een plek te geven waar ze zich zelf mogen zijn en waar ze zich gekend voelen. Daarom werken we met maximaal 4 leiding per groep zodat de leiding de kinderen leert kennen en andersom.
Heb je vragen over de kinderdienst of wil je misschien je steentje bijdragen neem dan gerust contact met ons op kids@kerkinnesselande.nl.

Ook tijdens de corona-periode kan je hier onder in het tabel elke zondag het verhaal vinden vertelt door Janine, Steven, David of Arianne. Naast het verhaal tref je een link aan voor de verwerking thuis, onderweg/op vakantie of bij de kinderdienst. Veel plezier gewenst!

Kerst 2020
Omdat het Kinderkerstfeest op Kerstavond helaas niet door kan gaan bieden wij het volgende alternatief. Op eerste kerstdag wordt om 12:05 op NPO 1 “Kerst met de zandtovenaar” uitgezonden. Een prachtige kerstviering om met het hele gezin te kijken. Als u liever op Kerstavond met het gezin het kerstverhaal wilt beleven, dan is Kerst met de zandtovenaar 2019 via onderstaande link (tabel).  Helemaal op de kinderen gericht is De Henkie Show over De geboorte van Jezus (zie tabel). En natuurlijk treft u in het tabel ook het verhaal van één van onze eigen vertellers voor op 1e kerstdag met daarbij een verwerking voor thuis.   

We hopen dat u zo thuis met de kinderen een mooi kerstfeest kunt vieren.
21 mrtIk ben de ware wijnstok - door StevenVerwerking
28 mrtIk ben de opstanding en het levenVerwerking
4 aprJezus opgewekt uit de dood - door JanineVerwerking
11 aprTomas ontmoet JezusVerwerking
18 aprEen maaltijd met de levende Heer
25 aprPetrus mag apostel van Christus zijn
2 meiPetrus zit gevangen, maar wordt bevrijd
9 meiDe hemelvaart van Elia
16 meiJezus gaat naar de hemel, maar komt eens terug