Tijdens de zondagse eredienst is er een collectemoment. Als teken van dankbaarheid geven wij God terug wat we uit Zijn had ontvingen. Ieder naar eigen vermogen. Per dienst worden er twee collectes gehouden, en de bestemming van deze collectes verschilt per dienst. De collectedoelen worden aangekondigd tijdens de dienst en zijn ook terug te vinden in de Kerk in Nesselande app.

In de Kerk in Nesselande zijn er verschillende manieren waarop je aan de collectes kan bijdragen. Dit kan contact, via collectebonnen, digitaal geven via de app of via de getoonde QR code tijdens de dienst. We leggen hieronder de verschillende manieren uit.

Contant
Je kan je contante geld in de collectezak doen die rondgaat in de kerk tijdens het collectemoment.

Collectebonnen
Geen gedoe met contant geld maar geven door middel van vooraf ingekochte collectebonnen. Ook deze kan je deponeren in de collectezak. Er zijn drie soorten collectebonnen, namelijk:

– Kaart van twintig bonnen van € 1,00 voor € 20,-
– Kaart van twintig bonnen van € 1,50 voor € 30,-
– Kaart van twintig bonnen van € 2,50 voor € 50,-

Je kunt de collectebonnen HIER bestellen.
Je kunt ook het totaalbedrag overboeken, onder vermelding van ‘collectebonnen’ en het aantal per gewenste kaart, op rekening NL86RABO0371322073 (Rabobank) ten name van “Kerk in Nesselande”. Als je niet bij ons bent ingeschreven, vermeld dan ook je adres. De bestelkosten zijn € 1,00 per bestelling en de bonnen worden naar je huisadres gestuurd.

Digitaal geven via de Kerk in Nesselande app
Alle gemeenteleden van 12 jaar en ouder kunnen onze eigen Kerk in Nesselande app downloaden. Zodra je je hebt aangemeld kan je via de app digitaal je collecte regelen. In de app wordt gewerkt met een saldo. Dit saldo kun je opwaarderen door eenvoudig met iDeal te betalen. Hoe werkt het?

  • Naast het fotootje van jezelf, staat ‘Mijn saldo’ en een bedrag. Rechts daar weer van staat ‘opwaarderen’. Klik daarop
  • Voer een bedrag in.
  • Klik op het pijltje. De app zal nu vragen naar welke bank app/website hij je door moet sturen zodat je via je eigen bank de betaling kan autoriseren. Wel zo veilig!
  • De app verwijst je via iDeal veilig door naar de betaalomgeving van je eigen bank.
  • Rond de betaling met je bank app/website af. Je zal daarna automatisch weer doorgestuurd worden naar je kerk app.

Het bedrag staat nu op je account en het geld wordt direct naar Kerk in Nesselande overgemaakt. Als je voor het eerst je saldo opwaardeert zal de app je vragen om een pincode in te stellen. Deze zul je dan voortaan invoeren wanneer je vanuit je saldo een gift geeft. Zo houden we je saldo veilig!
Het opladen van het saldo kost €0,24 aan transactiekosten. Dit zijn de enige kosten die niet naar het collecte-doel gaan. Je kan er ook voor kiezen geen saldo in de app te zetten en per collecte geld over te maken. Dan kost het wel per keer €0,24 transactiekosten. Het is dus voordeliger om saldo op te laden.

Een ander voordeel van het saldo is dat je niet steeds via je bankomgeving hoeft te betalen. Dat doe je één keer en vanaf dan geef je vanuit de app. De collectes staan duidelijk aangegeven. Kies per collecte een bedrag wat je wil geven en klik op geef. Voer je pincode in en voilà! Je hebt een donatie gedaan. Zo simpel is het!

Handige tip: Ook opgeladen saldi is voor de belasting aftrekbaar. Op je bankafschrift komt de tenaamstelling van je gemeente te staan. Ook al gaat het geld via een betaalrekening, de belastingdienst kan zien waar het geld heen gaat en via welke rekening.)

Scannen QR code online of tijdens de dienst
Op de achterkant van alle stoelen en tijdens het collectemoment is er een QR code te zien. Als je deze code scant met je mobiel dan kom je op onze bezoekerspagina. Je kunt hier je bijdrage overmaken in de omgeving van je eigen bank. De bankgegevens en omschrijving zijn al automatisch ingevuld. Je betaalt via deze wijze € 0,24 per overschrijving.

Kerk in Nesselande geeft u ook de mogelijkheid om digitaal uw bijdrage te geven aan de wekelijkse collectes. Dit kan met behulp van de Kerk in Nesselande-app of voor gasten met deze bezoekerslink. Hiermee kunt ook uw gaven geven als u de dienst op afstand meebeleeft, of als u geen contant geld of collectebonnen bij u had tijdens de dienst.

Geven met behulp van de Kerk in Nesselande-app of bezoekerslink werkt in principe op dezelfde manier als het geven door middel van gewone collectebonnen. Via de app koopt een tegoed bij de Kerk in Nesselande, en rekent dat direct af met een IDEAL betaling via de app van uw bank. Dit tegoed kunt u vervolgens gebruiken om bijdragen te leveren aan de collectes. Bij een IDEAL betaling wordt een klein bedrag aan transactiekosten in rekening gebracht, zodat dit niet ten koste gaat van de opbrengst van de collecte.

Iedere zondag worden de nieuwe collectes voor die zondag zichtbaar gemaakt in de app en via de bezoekerslink. Deze collectes blijven dan zichtbaar tot aan de eerstvolgende kerkdienst, dus u kunt ook na afloop van een kerkdienst nog geven.

Voor meer informatie over de Kerk in Nesselande-app, klik hier.