Ik wil eenmalig (extra) bijdrage, kan dat?

Ja, eenmalige bijdragen worden erg op prijs gesteld, deze giften komen geheel ten goede aan de Kerk in Nesselande. Je kan je bijdrage overmaken naar NL86RABO0371322073 tnv Kerk in Nesselande te Rotterdam o.v.v ”gift”.

Is mijn gift aftrekbaar voor de belasting?

Ja, jouw gift aan de Kerk in Nesselande kun je jaarlijks aftrekken van de te betalen inkomstenbelasting bij de belastingopgave. Afhankelijk van je inkomen en de hoogte van je giften, krijg je dus tot 49,5% terug van je gift aan de Kerk in Nesselande.
Het is ook mogelijk om in een overeenkomst vast te leggen dat gedurende tenminste vijf jaar telkens hetzelfde bedrag bijgedragen zal worden aan de kerk. Het grote voordeel daarvan is dat met zo’n overeenkomst de drempel voor de belastingaftrek niet wordt toegepast en de bijdragen dus volledig (!) van de belasting afgetrokken mogen worden. Wilt u meer informatie over de voordelen van periodiek schenken via een dergelijke overeenkomst, neem dan contact met ons op.

Komt mijn gift wel bij de Kerk In Nesselande terecht?

Ja, de giften die je doet aan de Kerk in Nesselande gaan geheel naar onze kerk. Je maakt je gift weliswaar over naar de Hervormde kerk in Zevenhuizen, maar deze komen geheel ten goede van de Kerk in Nesselande.

Op welke manieren kan ik geven aan de Kerk In Nesselande?

Er zijn verschillende manieren waarop je je bijdragen kan overmaken. Op deze pagina wordt dit uitgebreid uiteengezet.

Waar gaat de opbrengst van de zondagse collecte naar toe?

De collecte in de kerk komen ten goede aan verschillende doelen. Bij het collecteren wordt aangegeven naar welk doel het de betreffende zondag gaat.

Hoe kan ik geven via de Kerk In Nesselande-app?

Alle gemeenteleden van 12 jaar en ouder kunnen onze eigen Kerk in Nesselande app downloaden. Zodra je je hebt aangemeld kan je via de app digitaal je collecte regelen. In de app wordt gewerkt met een saldo. Dit saldo kun je opwaarderen door eenvoudig met iDeal te betalen. Hoe dit werkt lees je HIER.

Ik geef al aan de diaconie, wordt er dan ook van mij verwacht om nog aan de Kerk In Nesselande te geven?

Jouw bijdrage aan de diaconie komt geheel ten goede aan de Diaconie, zij hebben een eigen begroting. De kosten zoals bijvoorbeeld van de zondagse erediensten, de predikanten, het jeugd- en kinderwerk, pastorale activiteiten, huur worden niet betaald uit de diaconie. Jouw bijdrage hiervoor is dan ook van groot belang.

Hoeveel moet ik aan de Kerk In Nesselande geven, wat wordt er van mij verwacht?

Per volwassen Kerk in Nesselande-lid is gemiddeld 70 euro per maand nodig om de jaarlijkse begroting rond te krijgen. Deze 70 euro is het richtbedrag voor iemand met een modaal inkomen. Er zullen leden zijn die minder geven, maar ook die meer zullen willen geven dan dit richtbedrag. Wij vragen iedereen daarom naar draagkracht en vermogen te geven. Ieder lid kan geven wat hij/zij missen kan en kan zelf zijn/haar bijdrage bepalen. De Kerk in Nesselande geeft de voorkeur aan structurele, maandelijkse giften, zodat zij enigszins kan inschatten hoeveel er gedurende het jaar nog verder gaat binnenkomen. 

Hoe kom ik aan collectebonnen?

Een manier om aan de zondagse collecte bij te dragen is met collectebonnen. Je hoeft nooit meer te zoeken naar kleingeld en bovendien is je gift aftrekbaar van de belasting. Hoe dit precies werkt en hoe de bonnen kan bestellen, lees je HIER.

Wat is actie Kerkbalans?

Kerkbalans is een gezamenlijke actie van diverse kerken in Nederland. Jaarlijks vragen de kerken hun leden in de tweede helft van januari gul te geven voor hun eigen plaatselijke kerk. De wekelijkse eredienst, speciale diensten maar ook het ontplooien van alle activiteiten kost geld. Om dit allemaal te bekostigen neemt ook de Kerk in Nesselande deel aan actie Kerkbalans. Hoe dit werkt en hoe jij kan bijdragen, lees je HIER.